Ammattipätevyys ja ammattipätevyyden jatkokoulutus

Ammattipätevyyden peruskoulutus on vaadittu kaikilta uusilta tavara- ja henkilöliikenteeseen tarkoitettujen ajoneuvojen kuljettajilta henkilöliikenteessä 10.9.2008 lähtien ja tavaraliikenteessä 10.9.2009 alkaen.

Kuljettajien, jotka ovat saavuttaneet kuorma- tai linja-auton ajo-oikeuden ennen edellä mainittuja päivämääriä, ei tarvitse erikseen suorittaa perustason koulutusta. Heidän tulee kuitenkin suorittaa ammattipätevyyden voimassaolon jatkamiseksi jatkokoulutus. Mikäli oma ammattipätevyys halutaan säilyttää, tulee käydä 35 h jatkokoulutusta 9.9.2014 mennessä (henkilökuljetusliikenteen puolella 9.9.2013 mennessä). Kaarinan Autokoulu Järjestää tasaisin väliajoin ammattipätevyyden jatkokoulutuskursseja.

Ammattipätevyydellä saat ajaa työksesi kuorma-autoa - henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitetut ajot voit suorittaa ilman ammattipätevyyttä. Mikäli sinulla on voimassaoleva ammattipätevyys, pätevyydestä kannattaa pitää kiinni. Tutkinnon suorittaneiden kuorma-auton kuljettajien määrä on romahtanut Suomessa vuoden 2009 lakimuutoksen jälkeen ja tulevaisuudessa kuljettajista tulee olemaan pulaa. Varmista siis ammattipätevyytesi säilyminen ja osallistu kursseille.

Sinulla on toistaiseksi yksi ammatti takataskussasi!

Pakollinen koulutuspäivä, Ennakoiva ajo 1

Ennakoiva ajo 1 on ainoa pakollinen koulutuspäivä viidestä direktiivipäivästä. Pakolliset EAK1-päivät löydät kurssikalenteristamme netistä, jossa voit ilmoittautua kurssille sähköisesti.

Koulutuksen hinta on koulutettavalta 150 € (sisältää alv 24 %), ruokailu sisältyy hintaan. Kauttamme järjestyvät myös muut direktiivin mukaiset kurssit. Voimme räätälöidä kurssin sinulle tai yrityksellesi sopivaksi. Muista, että määräajan lähentyessä myös ruuhkat kasvavat.

HUOM! Kauttamme järjestyvät myös perustason ammattipätevyyskoulutukset! Kysy tarkempaa tietoa!

Tiedustele seuraavan kurssin ajankohtaa!